Ja – Tu i Teraz

Rok 2020 nie był łatwym rokiem. Dla wielu z nas był to czas reorganizacji życia – formy pracy, zasad codziennego funkcjonowania. Niewiele czasu było w nim na zadbanie o siebie, budowanie własnej siły, poczucia własnej wartości, a w konsekwencji zwiększanie świadomości siebie i bardziej autentyczne życie, które stanowią dobrą drogę do tworzenia lepszej rzeczywistości – osobistej, rodzinnej, zawodowej i lokalnej.

Z pomocą przychodzi wspólny projekt Fundacji Zielone Pojęcie, Fundacji Lokalsi oraz stowarzyszenia Człowiek na granicy, w ramach którego zachęcamy wszystkich do zadbania o siebie tu i teraz. O siebie, bo od siebie trzeba zacząć. Tu, bo można to zrobić wszędzie, także na południu Polski czy na wschodzie Czech. Teraz, bo nie ma lepszego momentu, by zacząć.

W ramach projektu odbędą się cztery, ogólnodostępne i darmowe rozmowy ze specjalistami, trzy wystawy i jeden koncert. Wydane zostanie także specjalne, darmowe wydanie magazynu Tramwaj Cieszyński, w którym znajdą się artykuły napisane między innymi przez naszych specjalistów, a także inspirujące wywiady.

Co? Gdzie? Kiedy?

Biorąc pod uwagę brak możliwości fizycznego spotkania, część wydarzeń projektu Ja – Tu i Teraz odbędzie się online, w ogólnodostępnych ośrodkach kultury, a także w mediach.

Rozmowy ze specjalistami (streamingowane on-line na kanałach fb partnerów projektu)

– 4 marca, godz. 17.00 – “Z serca, czy z głowy? Twoja droga transformacji.” – Marzena Jankowska

– 5 marca, godz. 17.00 – “Praca, którą kocham” – Małgorzata Werner

– 6 marca, godz. 17.00 – “Duchy z dziecięcego pokoju” – Anna Wąsik